söndag 11 augusti 2013

Måste vara larsmobo

I slutet på november blir det tre år sen vi Edgar och jag flyttade hit till Mikael och Moa i Furuholmen. Tiden har gått fort och vi trivs jättebra. Eftersom Edgar var hos sin pappa bara varannan helg då i början (pappan bodde i Kokkola då) så var han förstås skriven hos oss. Mikael körde oss till jobbet och skolan på mornarna och så åkte vi Vip-taxi hem på eftermiddagarna. Edgar har ju rätt till skolskjuts, och eftersom han inte kan komma hem till ett tomt hus så åkte jag alltid med i taxin och betalade en liten slant för det.
Sen flyttade hans pappa tillbaka till Jakobstad och Edgar började vara hos honom varannan vecka. Då tyckte vi att Edgar kunde vara skriven hos honom eftersom han går i skola i Jakobstad och det annars också verkade praktiskt.
Men se då hade han inte rätt till skolskjuts längre de veckor han bodde hos oss.
Det hade vi inte tänkt på, inte ens vetat faktiskt.
Man har rätt till skolskjuts endast till den adress man är skriven på.
Väldigt korkat tycker jag!
Och gammaldags.
Nog måste det ju finnas en hel del kids nu för tiden som bor veckovis hos sina skilda föräldrar, så det där borde ju nog gå att ordna.
Så nu har Mikael skjutsat oss båda vägarna i ett par års tid, men det har inte varit så praktiskt för han har ju varit tvungen att stänga butiken varje gång han kör oss. Och förmodligen missat en hel del kunder pga det.
Så nu blev Edgar larsmobo igen.
Han var ju så illa tvungen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar