tisdag 15 augusti 2023

"Det är nog säkert dom där...."


Två pojkar har blivit misshandlade i Larsmo. Ditlurade och sen misshandlade. Ett riktigt fruktansvärt dåd, som ingen borde behöva råka ut för. Den ena pojkens mamma delade en bild av hans svårt blåslagna och svullna ansikte och hon beskrev hur det hela gått till, och var det hänt. Jag, och flera andra delade inlägget för att det skulle få uppmärksamhet, och för att de föräldrar som har ungdomar i övre tonåren skulle se vad barn (jag räknar dem till barn) är kapabla till.

Och bara för att detta hände i Larsmo börjar folk spekulera och ta en massa saker för givet. Vem de här misshandlarna är, och vilken grupp av människor de hör till. 

Men vi vet ju inte!

 De har blivit identifierade, så pojkarnas föräldrar och polisen vet, men vi andra vet inte.  Och då ska vi inte ta något för givet. De var fyra pojkar som utförde misshandeln, och det är de fyra som är skyldiga. Inte alla andra larsmoungdomar.

Vi kan inte börja dra alla över samma kam, för då är vi inte bättre än vissa av de som sitter och skriver om "svarta sopsäckar" eller annat hemskt. Och sen, när vi en dag vet, så är det likväl endast de där fyra som är skyldiga, inte alla andra ungdomar i Larsmo. Det finns nämligen massor med bra ungdomar i Larsmo, så vi ska inte låta några rötägg förstöra deras rykte. 

Vi, som är vuxna, förnuftiga människor, ska inte förstöra deras rykte.

Vi ska ta hand om varandra, var vi än bor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar